2012. június 22., péntek

2012 június Néhány nap, amiért érdemes annyit fáradozni

Június 19-20-21 volt az a három nap, amikor szó szerint szédelegve járkáltam a teraszon a leandereim között, hiszen elképesztő virágzással hálálták meg azt a sok munkát, amit beléjük fektettem.
Aztán 22.-én hajnalban jött a leanderesek nagy réme, a vihar! Persze nem lehetett nem örülni annak a sok esőnek, ami leesett, hiszen tudja mindenki, milyen nagy szárazság van már szinte tavaly nyár óta, de azért azok a szép virágok...! Ez a mi állandó dillemánk, állandó aggodalmunk, hiszen annyira rossz látni eső után a tönkrement virágokat, nem is beszélve a rengeteg munkától, amig megtisztítjuk őket. Persze eső és eső között is van különbség, de egy biztos, a leanderek megváltoznak eső után. Hiába tudjuk, hogy hamar regenerálódnak, hiszen többnyire csak a már amúgy is hervadni készülő virágokat vesztik el, mi által csak egy megtisztulás részesei vagyunk, mégis aggódva számláljuk a még meglévő bimbókat.


Na de a fő célom persze nem az, hogy kedveteket elvegyem a leandertartástól, ezért aztán mutatok inkább valami mást, valami olyat, ami bizonyítja, hogy tényleg megéri ez a sok munka, sok figyelem, sok szeretet::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


És ezek itt "csak" a magoncaim:


Ezek meg a nem magoncaim:


Az előző bejegyzésemben látható részletes megméretésre csak a szimpla fajtákat használtam fel, ezeken a fenti képeken is csak ilyenek láthatóak. Talán majd, ha kipihenem ennek a munkának a fáradalmait, akkor előveszem a duplákat, triplákat is. Most azonban, amíg lehet, inkább élvezem a virágaim látványát a valóságban:-)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

AZT HISZEM TÉVEDTEM, jött még jobb idő is!:-)


A négy nagy kedvenc variációi: Magenta, Vérvörös bársony, Dottore, Maria Gambetta

És a többiek:

Angiolo Pucci és Hamvadó parázs

Hajnalpír és Csillagpilla

Hófehérke, Salmone Semplice, Luteum Plenum
Vérvörös bársony

Tavaly visszavágott nagy tövek kevés virággal
Sárgagyöngy

Minden helyet ki kell használnom, ahol némi fényt kaphatnak a leandereim.
Andrea kedvence, Meggyszínű, Hófehérke, Salmone Semplice, Luteum Plenum a periférián.


1 megjegyzés: